Van Lessen tot Landschappen: 

Ruth Jütte's artistieke verhaal

Foto door Mayra Pama

Over Ruth

Ruth Jütte heeft 25 jaar schilder- en tekenles gegeven in Hoogland. Het tekenen en schilderen doe ik al van jongs af aan. Na de middelbare school heeft ze creatieve vorming in Utrecht en vervolgens de opleiding “Princenoord” Breda afgerond. Na deze opleiding heeft zij lessen gevolgd bij o.a. de Maarssense Kunstkring. Bij AVU Kunstkader heeft Ruth 5 jaar gewerkt en ging er veel kunst door haar handen. Ze heeft er het vak van lijstenmaker geleerd, en had in de winkel een adviserende taak als het gaat om verf, penselen en het inlijsten van werk.

Daarna werkte zij vele jaren bij Amersfoort Art Galerie. "Mijn werk is geïnspireerd op het thema reizen. Impressies van mijn reizen worden eerst geschetst en daarna weer thuis uitgewerkt op het doek in acryl of olieverf. Soms concreet, soms wat abstracter geschilderd." Met mixed media en structuren creëer ik sfeer op het doek. Ik neem de toeschouwer mee op reis naar o.a. Egypte, Marokko en Suriname en Australië. Ik noem mijn werken “Journeys on Canvas”.

Foto door Mayra Pama

Coelhorst Art Event

Het Coelhorst Art Event, mede georganiseerd door de toegewijde organisator Ruth Jütte gedurende meer dan zeven jaar, vormt een weerspiegeling van de levendige artistieke gemeenschap in Hoogland-west. Gelegen te midden van de betoverende omgeving van een schilderachtig landhuis, is dit jaarlijkse kunstevenement uitgegroeid tot een hoogtepunt in de lokale culturele kalender. Gedurende twee dagen, tijdens het tweede weekend van september, dient het evenement als een boeiende etalage voor een divers scala aan lokale kunstenaars, elk afkomstig uit verschillende disciplines. Met zijn charmante setting en een zorgvuldig samengestelde selectie van kunstwerken nodigt het Coelhorst Art Event bezoekers uit om zich onder te dompelen in het rijke tapijt van creatieve uitingen, waarbij het een viering van kunst aanmoedigt die door de hele gemeenschap resoneert.